Siste nytt

Elektrisk flareverktøy

VET-19Li er en batteridrevet, tidsbesparende elektrisk flareverktøy.

VET-19Li leveres med forskjellige størrelse flarer for varierende rørstørrelser. Velg flare for gjeldende rørstørrelser og plasser dem enkelt rundt røret. Avstandsbegrenseren sørger for at du får satt inn røret riktig hver gang. Lås fast med håndtaket, trykk på knappen og VET-19Li kjører selv inn og ut flarene. Du får derfor det samme fine resultatet hver gang på en enkel måte. 

Vet-19Li benytter et 7.4V 2.0Ah Lithium-batteri, som sikrer deg lang brukstid når du trenger å få jobben gjort raskt og nøyaktig.

Hvis det er mørkt, er det mulig å slå på LED-lyset, noe som kan hjelpe deg under oppgaven. Flarene er enkle å montere og erstatte hvis det er varierende rørstørrelser. Verktøyet leveres i en praktisk koffert, med batteri, lader og flaver 1/4",5/16",1/2",3/8",5/8",3/4"

Egenskaper:
• Li-batteridrevet verktøy - veldig tidsbesparende
• Enkel og rask betjening - høy kvalitet
• Høy ytelse, praktisk design - enkel å betjene
• Rask ladning, fulladet på bare 30 minutter
• Enkel håndtering med det nye flaresystemet, sikrer rask håndtering av kobberrør
• Avstandsstopp sørger for at du får satt røret korrekt inn hver gang
• LED lykt hvis du trenger litt ekstra lys under oppgaven
• Leveres i en praktisk koffert

Se filmen nedenfor for en demonstrasjon av hvor enkelt det kan gjøres.
 

.

Les nyhet

CA5292 Grafisk multimeter med kurveform 100kHz

Kraftig industriell multimeterserie fra Chauvin Arnoux, som kombinerer ekstremt høy nøyaktighet og båndbredde opptil 200 kHz (100 kHz CA5292) med Scope funksjon. Alle tenkelige funksjoner for den profesjonelle brukeren i tillegg til loggfunksjon og muligheten til å se kurveformer.

Grafisk fargedisplay med kurveformvisning, trendopptak og avansert analyse pakket i IP67 vanntett kapsling i høyeste CAT IV sikkerhet, gjør CA 529x-serien egnet for krevende miljøer, f.eks. industri, jernbane og forsyning.

Spesifikasjoner for CA 5292 inkluderer på basisnøyaktighet på 0,03%, strøm i oppløsning på 10nA, båndbredde på 100 kHz, temperaturmåling med PT og termokobler, maks/mi/gns/rel, lavpassfilter og mange flere, både standard multimeterfunksjoner og avansert analysemuligheter.

Serien leveres klar til bruk i en veske inkl. NiMh oppladbare batterier og lader, måleledninger, målepinner, USB-kabel og programvare og elektronisk brukerveiledning. Serien er også tilgjengelig med BT- og Android-programvare. Kontakt oss for mer informasjon.
 

Les nyhet

HT Combitest 422 u/programvare

Combitest 422 er en installasjonstester fra HT-Italia. Instrumentet er utført i praktisk design, og har meget stor belyst grafisk skjerm. Skjermen viser alle aktuelle testresultat,hjelpefunksjoner og tilkoblingsdiagram.

Instrumentet er velegnet til å verifisere installasjoner etter NEK 400. Combitest 422 tilfredsstiller kravene for å teste alle målingene i del.6 vedrørende tilsyn og kontroll av installasjoner før idriftsettelse. Combi 422 er svært enkel å betjene og utfører følgende tester:

– Lavohm måling 200mA/5V – for måling på beskyttelsesleder og utjevningsforbindelser.
– Isolasjonstest 50, 100, 250, 500 og 1000V for måling av isolasjonsmotstand og gulv-/ veggmotstand.
– Loop / sløyfe impedans fase/fase, fase/null og fase/jord, med direkte visning i ohm og beregning av kortslutningsstrøm i A og kA. For beregning av Ik min og Ik maks.
– Med IMP 57 (ekstra tilbehør) kan du måle lave impedanser i mΩ og høye kortslutningsnivåer opptil 100kA
– Tester alle typer jordfeilbrytere, type A, B, AC og selektive, 0/180°  og viser direkte utkoblingstid, utkoblingsstrøm, berøringsspenning og jordmotstand.
– Overgangsmotstand til jord 2-polet, med nettet som referanse.
– Direkte måling av spenningsfall
– Måler spenning, frekvens og fasefølge.
– Minne for 999 målinger-
– Optisk USB port for PC kommunikasjon, programvare med eksport muligheter til f.eks. Excel (Tilbehør)

Combitest 422 leveres inkl. veske, måleledninger, krokodilleklemmer og brukerveiledning og tilfredsstiller IEC 61010-1 KAT IV 300V

Les nyhet

Sefram 7880-4K feltstyrkemåler

Beskrivelsen nedenfor gjelder generelt for hele Sefram 788X-4K-serien - sjekk ut brosjyren under "Last ned" for modellspesifikasjoner på den enkelte modell som passer best til dine behov.

Elma Instruments lanserer en ny linje av feltstyrkemålere fra produsenten Sefram, som er kjent for sine profesjonelle produkter. Sefram 788X-4K-serien er helt uten fysiske knapper - instrumentet drives utelukkende via den store 10" touch skjermen. Digital signalanalyse kombinert med visning av TV-programmene på den store kvalitetsskjermen er perfekt for å vurdere om kvaliteten på antennesignalet er akseptabelt.

Hvis du er lei av "trege" feltstyrkemålere som bruker lang tid for å oppdatere måleresultatene, vil du bli positivt overrasket over Sefram-produktene fra Elma Instruments, hvor både betjening og måleverdier oppdateres raskt. Instrumentene i 788X-4K-serien har alle funksjonene som antenneteknikeren trenger i sitt daglige arbeid med oppsett, installasjon og feilsøking. Brukervennlighet og enkel betjening er en viktig parameter når du kjøper måleinstrumenter. til tross for de mange funksjonene, er Sefram feltstyrkemålerne smart konstruert og betjeningen via touch skjerm meget oversiktlig.

Hvis det kommer oppdateringer til 788x-4K-serien, lastes firmware ned fra Internett til en USB-nøkkel og settes deretter inn i instrumentet, hvor oppdateringen gjøres automatisk uten bruk av datamaskin. Instrumentene leveres med 2 års garanti, veske, lader, F/F-adapter, belte, klips og brukerveiledning på CD.

•    Fleksibel - velg modellen som har funksjonene du trenger
•    Smart touch betjening – ingen fysiske knapper
•    Stor 10" lys og bakgrunnsbelyst touch skjerm (16:9)
•    Enkelt og håndterbart menysystem
•    Måler DVB-T/T2/T2lite, DVB-C/C2, DVB-S/S2/S2X, DAB/DAB+, FM-RDS og Wi-Fi (modellavhengig)
•    Viser HD-TV-programmer MPEG4-H264 og HEVC (H.265 4k HDR)
•    Komplett signalanalyse på digitale signaler
•    Avansert spektrumanalyse med zoomfunksjon
•    CHECKSAT-funksjonen for rask justering av parabolantenne
•    Innebygd Wi-Fi måler kanal, SSID, frekvens og signalstyrke på 2,4 og 5,6 GHz trådløse nettverk (modellavhengig)
•    Optisk inngang, IPTV-dekoding og analyse og programopptak (modellavhengig)
•    GPS med mulighet for logging geografisk posisjon sammen med måleresultater (modellavhengig)
•    Oppdater enkelt instrumentets firmware via en standard USB-nøkkel
•    Vekt bare 2,8 kg
•    To års full garanti
 

Les nyhet

Metrel A1532XA EVSE adapter til funksjonskontroll med feilsimulering/last mulighet

Rask kontroll av ladestasjoner for elbiler med A1532XA, eller full installasjonstest av stasjonen med A1532XA i kombinasjon med Eurotest. Benyttes i kombinasjon med Eurotest XDe for å lage dine egne automatiske sekvenser.

Ladestasjonene er spenningsløse inntil en elbil er tilkoblet. A1532XA kan aktivere ladestasjonen for enkel funksjonell kontroll, eller full installasjonstest i kombinasjon med en installasjonstester.

Sammenlignet med A1532 har A1532XA også muligheten for tilkobling av opptil 13A ekstern belastning, slik at ladestasjonen kan belastes. I tillegghar den mulighet for feilsimulering PE åpen, CP til PE kortslutning, Diode kortsluttet, for enkel frittstående kontroll av funksjonaliteten til f.eks aktivering av ladestasjoner og riktige sikkerhetsfunksjoner ved feil.

Når du bruker A1532XA EVSE adapteren med Eurotest XC eller XDe, kontrollerer du enkelt og raskt den elektrisk sikkerhet og funksjonalitet på EVSE ladestasjonen. Adapteren leveres med standard type 2-plugg, og enkle innstillinger, og med vribrytere på adapteren simulerer du enkelt både PP og CP, ventilert og ikke ventilert status. Adapteren har også en BNC utgang for avlesing av CP-signalet med f.eks. et Oscilloskop

Eurotest XC og XDe tilbyr også automatiske sekvenser, EVSE-rapporter og mye mer for enkel testing og dokumentasjon.

Adapteren er klar til bruk i veske og kan benyttes med Eurotest XC eller XDe.

Les nyhet

SignalTEK 10G CT - Nettverkstester for test av båndbredde

SignalTEK 10G for test av båndbredden og forhindre nedetid
TREND Networks SignalTEK 10G, er en håndholdt Ethernet tester utviklet for å måle den maksimale tilgengelige båndbredde på nettverk, identifisere flaskehalsen og finne måter å øke båndbredden, uten behov for å skifte ut dyre datakabler.

Det er en stadig en stigende etterspørsel på nettverk fra bredbåndstunge tjenester slik som videostreaming, videokonferanse, CCTV-kameraer og Wi-Fi-adgangspunkter. Dette ekstra press på nettverket kan føre til dyr nedetid og tapt produktivitet, i tillegg som utskifting av alle kabler for å forbedre båndbredde er en stor kostnad for mange organisasjoner.

SignalTEK 10G kan løse dette problemet ved å teste kapasiteten på kablingen, og om den tilfredsstiller den krevede båndbredde, før du foretar en dyr investering i ny kabelføring.

Ved å simulere den faktiske nettverkstrafikk gir SignalTEK 10G brukerne mulighet for å teste, feilsøke og dokumentere nettverks- og datakabelens ytelse på opptil 10 Gb/s etter 10 Gigabit Ethernet-standarder. Med en maksimal belastningstest verifiserer testeren hvilken maksimal feilfri båndbredde som kabler eller infrastruktur kan klare, og fastslår hvilken hardware eller applikasjoner som fungerer på den eksisterende kabelen. Dette sparer betydelig tid og omkostninger sammenlignet med utskiftning av datakabler.

Når oppgraderingen er installert, kan SignalTEK 10G igjen benyttes for å teste og bekrefte ytelsesevnen til internasjonale standarder. Med innebygd Wi-Fi kommunikasjon, tilkobles SignalTEK 10G til det gratis TREND AnyWARE Cloud test styringssystem for å generere profesjonelle rapporter til kunden.

Med AnyWARE Cloud styringssystemet kan man i tillegg samarbeide i realtid mellom prosjektledere og teknikere. Prosjektledere kan i forkant konfigurere jobber og testene i AnyWARE Cloud, og eliminere potensielle feil og redusere tiden det tar å utarbeide rapporter til kunder. Da løsningen er Cloud basert, kan det nås fra ethvert sted med en internettforbindelse og web browser, hvilket gjør det til en ideell løsning for et team, hvor man jobber fra forskjellige lokasjoner.

Via TeamViewer Live Support funksjonen kan man også opprette forbindelse fra ethvert sted til SignalTEK 10G på arbeidsstedet for at foreta feilsøking på linker, hvilket minimerer feilsøkningstiden, samtidig med at personlig interaksjon er begrenset.

SignalTEK 10G er et verktøy for datakabelinstallatører, systemintegratorer, it-virksomheter og AV-installatører. I tillegg til å utføre nøyaktig 10G transmissionstest kan SignalTEK 10G også benyttes som en wiremapper, PoE (Power over Ethernet) tester, i tillegg til feilsøking og vedlikehold av aktive og passive kobber- og fibernettverk.

SignalTEK 10G har en rekke diagnostiske verktøy for å utføre raskere feilsøking og redusere nedetid. For eksempel vil en funksjon på SignalTEK 10G NT og PRO kunne logge alle nettverkshendelser over en 72-timers periode for å hjelpe med å diagnostisere intermitterende forbindelsesproblemer raskere, hvilket reduserer feilsøkningstiden.

Instrumentet også funksjoner som ved installasjon, vedlikehold og feilsøking, hvor PoE distribueres opptil 90W (PoE ++), da maksimal effekt kan måles nøyaktig, og installasjonen kan verifiseres iht. IEEE-standarder.
Se databladet for modell spesifikasjon.

SignalTEK 10G leveres med Li-ion batterier, bæreseler, veske, 2 stk. strømforsyninger, 2 stk. skjermet kat 6A kabler 2m og quick guide
 

Les nyhet

Metrel MI 3210 TeraOhm XA 10kV med minne og programvare

Metrel TeraOhm er en ny og meget robust 10kV isolationstester med måleområde opptil 20TΩ.

Instrumentet kan benyttes til mange oppgaver og er velegnet for feilsøking ved høye spenninger og ved høy motstand. Målespenning kan velges fra 500V til 10kV i steg av 25V. Instrumentet har også rampetest, slik at målespenningen kan økes automatisk i forhåndsprogrammerte steg. TeraOhm har gjennomslagstest, kalibrerings- og utladningsfunksjon og PI- DAR- og DD diagnose verktøy. 

TeraOhm kan benyttes både med nettspenning eller med batterier. Instrumentet har innebygd minne, og lagrede testresultater kan overføres til PC for videre utarbeidelse av profesjonelle rapporter.

Instrumentet er IP65, dobbelt isolert, og tilfredsstiller IEC 1010-1 KAT IV 600V.
Instrumentet leveres inkl. måleledninger, krokodilleklemmer, programvare og brukerveiledning.
 

Les nyhet

PV (Solcelle) isolasjonstester med 1500VDC testpenning

HT PV-Isotest er det perfekte instrument hvis du skal idriftsettelse og feilsøke på solcelleanlegg helt opptil 1500VDC, som er standarden på mange nye anlegg.

En vanlig isolasjonstester virker kun på DC kretsen om natten. Så snart solen skinner på panelene, er det spenning på kretsen og en vanlig isolasjonstester kan ikke benyttes. PV-Isotest fungerer også på en streng med DC spenning helt opptil 1500V. PV-Isotest kan i tillegg måle gjennomgang i PE leder med 200mA. Med den unike GFL (Ground fault locator) funksjonen kan man lokalisere den nøyaktige posisjonen til en mulig enkelt feil med lav isolasjon på en streng i solcelleanlegget på grunn av for eksempel vann eller fuktighetsinfiltrasjoner.

Med minne til 999 målinger og den medfølgende programvare, lagres og dokumenteres resultatene på PC.

Høy sikkerhet sikres da instrumentet er KAT III 1500VDC/1000VAC.

Instrumentet leveres klar til bruk med måleledninger, krokodilleklemmer, MC4 til bananplugg, PC kabel, programvare og batterier i kraftig koffert.
 

Les nyhet

Elma BM789 multimeter, TRMS i slankt design

Elma BM789 er et slankt multimeter med høy båndbredde på hele 100kHz og sann RMS målinger. Auto Check er en intelligent funksjon, som automatisk detekterer og velger AC spenning, DC spenning og gjennomgangstest/motstand. Alt du trenger å gjøre er å slå på instrumentet og måle. Low Z er en spenningsmåling med lav impedans, som betyr at målepunktet belastes og dermed sikres at den ekte spenning måles og spøkelsesspenning utelates. I tillegg har Elma BM789 en avansert VFD (Variable Frequency Drive) funksjon som betyder at den kan måle nøyaktig spenning etter f.eks. frekvensomformere og annet effekt-elektronik, hvor vanlige multimetre ikke kan benyttes.

Instrumentet har innebygd berøringsfri detektering av elektriske felter, som bl.a. kan brukes til å detektere elektromagnetiske felter fra EDB skjermer eller som berøringsfri polsøker. Elma BM789 måler bl.a. sann RMS strøm, spenning, motstand, frekvens, kapasitans, gjennomgang, temperatur og mye annet.

Elma BM789 har belyst display med analog bargraph for enkel og rask avlesning. Instrumentet har automatisk/ manuelt områdevalg, relativmåling, Peak hold, maks/min, datahold og intelligent auto power off.

Instrumentet er meget sikkert og robust, på tross av det slanke design med høyeffektive sikringer.

Instrumentet tilfredsstiller IEC 61010-1 KAT III 1000V & KAT IV 600V for høyeste sikkerhet. Elma BM789 leveres komplett inkl. gummikappe, måleledninger, temperaturføler (trådføler -50 til +250°C), batteri og brukerveiledning.
 

Les nyhet

Leica Piper 200 Rørleggningslaser komplett

Leica Piper 200 er en ekstremt robust og kompakt rørleggninglaser. Leica Piper 200 kan som den første rørleggningslaser på markedet, benyttes i en 100mm tube. Strålen i seg selv er veldig kraftig og fokusert, og beholder sin størrelse og skarphet, selv over lange avstander. Laseren har også en stor, bakgrunnsbelyst skjerm, hvor du enkelt kan lese hellingen, linjeposisjonen og batteristatusen. Hellingen/fallet kan vises i promille.

Med den medfølgende fjernkontrollen får du enkel tilgang til laseren selv om den er inne i røret. Fjernkontrollen har opptil 150 meters rekkevidde fra forsiden og 10 meter rekkevidde bakfra.

Med fjernkontroll kan du:
Flytte/rotere strålen til side  
Sette laseren i standby-modus for å spare batteri
Få strålen til å blinke slik at den blir enda enklere å se

Med en Piper 200 har i tillegg det patenterte og automatiske målrettingssystemet, Alignmaster™. Alignmaster™ er en unik funksjon som gjør at laseren kan finne selve målet, noe som sparer mye tid i forhold til manuell innstilling .

Piper 200 leveres med Li-Ion-batteri med hele 40 timers batterikapasitet, i vanntett i kapslingsklasse IPX8, noe som betyr at den tålen en nedsenking på opptil 1 meter dybde i opptil 30 min.

Piper 200 leveres til bruk i kraftig koffert, inkl. fjernkontroll, målskive, Li-Ion-batteri med 230V og 12V lader og standard føtter for 150mm/6 tommers rør.
 

Les nyhet

Springbok Tracker V3 TDR måler kabellengder og avstand til feil

Mål avstand til feil og kabellengder med Springbok Tracker V3
TDR betyr Time Domain Reflectometer, ofte kalt ekkometer eller reflektometer. En puls sendes ut, og et ekko oppstår ved brudd i en leder, kortslutning, dårlige forbindelse osv. Tiden til ekkoet måles og kabellengden beregnes av instrumentet. Med en rekkevidde på opptil 20 km, variabel pulsbredde og forsterkning, er Tracker V3 det profesjonelle valget av reflektometer.

Tracker V3 kan brukes til både feilsøking og måling
Tracker V3 brukes til feilsøking og måling av kabellengder på f.eks. fjernvarme, i forbindelse med feilsøking forlokalisering ved f.eks. overgravning av kabler eller for å finne avstand til skruen som ved et uhell er skrudd inn i kabelen. I tillegg til de mange innstillingsalternativene, har Tracker V3 en fargeskjerm med høy oppløsning, som gjør feilsøking raskere og enklere, i tillegg til minne som kan lagre kurveformer og målinger for videre dokumentasjon.

Tracker V3 leveres klar til bruk innebygd i et kraftig koffert, på 2 meter testledninger med krokodilleklemmer, NiMh oppladbart batteri og lader, Tracker View PC-programvare og USB-kabel, 75Ohm BNC-50Ohm F adapter og brukerveiledning i beskyttende nylonveske.
 

Les nyhet

Elma Vision ThermaCheck

Elma Vision ThermaCheck er ideelt til temperaturscreening av både enkeltpersoner eller flere samtidig i større eller mindre områder.

Kameraet har innebygd DualSensor, som gjør dokumentasjon og identifikasjon av de ”registrerte” personene raskt og enkelt - både termisk og digitalt. Installasjon og oppkobling gjøres enkelt, og det eneste som kreves er en PC, hvor programvaren installeres. Systemet kobles opp på nettverket, og kan via programvaren administrere systemet med logg oversikt og systemoppsett.

Systemet er spesielt velegnet til større resepsjonsområder, inngang til butikkarealer m.m., hvor man ikke har mulighet for å utføre en ”personlig” temperaturscreening via f.eks. et sluse-område.

Systemet leveres med alt nødvendig tilbehør/programvare og krever ingen teknisk kunnskap.

Egenskaper:
•    Multiperson temperaturscreening
•    Rask og enkel installasjon
•    Leveres med Tripod til bord, strømforsyning og kabler
•    Gratis programvare
•    Mulighet for rele funksjon ved alarm
•    Flere kameraer på samme programvare
 

Les nyhet

Jobb hos Elma Instruments: Salgsingeniør med erfaring fra bygg- og anleggsbransjen

Elma Instruments har de siste årene vokst kraftig og for å kunne gi våre kunder den beste service og support har vi behov for flere selgere.

Les nyhet

FLIR Scion OTM136 Termisk kikkert

FLIR Scion® OTM er FLIRs nyeste serie med termisk kikkert.
Scion-kikkerten er bygget rundt FLIRs kraftige Boson-kjerne, som produserer 9 eller 60 Hz termisk bildebehandling, tar opp geotagget video og stillbilder for senere avspilling. FLIR Scion bruker et sofistikert brukergrensesnitt for raskt å oppdage objekter av interesse i fullstendig mørke og gjennom blendende lys eller tåke. Et robust, IP67-klassifisert hus og intuitiv betjening muliggjør enhåndsoperasjon i tøffe værforhold og sikrer pålitelig drift i de mest krevende utemiljøene i mange år fremover.

Les nyhet

Elma Vision FS321 - Person temperatur scanning

Elma Vision FS321

Stand-alone Infrarød termperatur screening. Mulighet for adgangskontroll og ansiktsgjenkjenning. Elma Vision FS321 lar deg raskt og enkelt temperatur skanne mennesker, uansett om folk bruker maske eller briller. FS321 har 2 innebygde applikasjoner for temperatur screening.

Quick Check
Personen stiller seg foran FS31 og det utføres en rask temperaturscreening. Hvis temperaturen overstiger den valgte alarmgrensen, vil det bli gitt en advarsel med tale og visuell visning. Med FS321 har du muligheten til å "aktivere" et relé, som kan brukes til en dør eller annen kontroll.
Når du er koblet til Internett enten via Wi-Fi eller LAN, kan du få adgang til FS321 Quick Check via appen på smarttelefon eller nettbrett.

Ansiktsgjenkjenning
Med FS321 har du mulighet for temperaturskanning, relékontroll med Quick Check-applikasjonen, men også mulighet for ansiktsgjenkjenning og tidsregistrering. Når du kobler deg til Internett, kan du laste opp personens ansikt via Cloud-programvare eller direkte i FS31 og administrere hvilke rettigheter personen får.

Leveres med veggfeste og strømforsyning klar til bruk.

Les nyhet

FLIR CM57 fleksibel strømtang

FLIR CM57 er en smart fleksibel strømtang til måling av strøm opptil 3000 A/AC TRMS. Den fleksible strømtangen gjør det mulig å måle på steder hvor det vil være vanskelig å komme til med en tradisjonell fast strømtang. CM57 har innebygd Bluetooth kommunikasjon, slik at du ved hjelp av den gratis nedlastbare FLIR Mobile app, kan overføre måleverdier til en iOS/Android Smartphone eller Tablet for dokumentasjon av dine målinger.

Les nyhet

ALLTEST PRO ATP AT33EV motortester til El-biler

Banebrytende teknologi for rask testing av elektriske motorer i Electric Cars (BEV), Hybrid Cars (HEV) og Plug-in Hybrid biler (PHEV).

Motoren blir testet i bilen på få minutter. Forebyggende vedlikehold og verifisering. Feilsøking og avdekke feil og plassering i f.eks. rotor, stator eller tilkoblinger.

Statisk test gir rask respons hvis referanseverdier har flyttet seg fra forrige test. Det gir en klar indikasjon allerede før en faktisk feil oppstår.

Dynamisk testing analyserer motstand, forurensning fra stator, rotor og isolasjon og lettfattelige resultater, som OK, Warning og BAD, gir lynrask avklaring uten ekspertkunnskap og analyse. Med programvare (tilbehør) kan dypere analyser utføres, og trender over tid kan arkiveres og sammenlignes. Instrumentet guider brukeren gjennom tester, slik at alle kan benytte AT33EV.

ALL-TEST Pro AT33EV leveres i kraftig koffert med 3 stk. Kelvin type måleledninger, krokodilleklemme og jordforbindelse.

Les nyhet

Jobber du profesjonelt med termografi?

FLIR lanserer 4 nye termografikameraer i semi-pro-serien FLIR Exx. Oppdateringen i de nye kameraene er bl.a. bedre oppløsning, slik at det nå også tilbys et 640x480 piksel kamera i denne serien.

Les nyhet

Elma Fieldsense FS60 RF personbeskyttelse ved alt antennearbeid f.eks. i hele 5G spektret

Elma Fieldsense FS60 er en helt ny måte å tenke personbeskyttelse ved arbeid på alle anlegg med sendereffekt, f.eks. mobilmaster også i hele det nye 5G spektrum. Hvor andre detektorer krever at teknikeren forholder seg til et tall, er Fieldsense FS60 tenkt som ekte personbeskyttelse. Med 2-200% visuell indikering og tydelig akustisk alarm når strålingsnivået overskrider 50%. Instrumentet har et design og tankesett som du kjenner fra f.eks. oksygenmålere og andre gassdetektorer for personlig beskyttelse.

Elma Fieldsense FS60 dekker alle typiske frekvenser fra f.eks. TV, FM og mobilfrekvenser fra 50MHz til 6GHz. Instrumentet har også en innebygd Isotropisk antenne som sikrer målingen mot "dødvinkler. Da det er en fareforskjell på forskjellige frekvenser, måler Fieldsense FS60 i tillegg frekvens vekten, hvilket sikrer korrekt alarm på alle signaltyper og frekvenser. Festemuligheter til f.eks. klatresele, akustisk fallalarm, robust og vanntett IP64 kabinett, gjør instrumentet svært egnet.

Instrumentet tilfredsstiller bl.a. 2013/35/EU guideline for elektromagnetisk arbeidsmiljø.

Elma Fieldsense FS60 leveres klar til bruk inkl. batterier, veske med håndledsreim og festebeslag.
 

Les nyhet

Radiodetection RD7100 PLM - Mottaker

RD7100PLM er en effektiv kabelsøker, hvor brukervennlighet og avansert teknologi har hatt et høyt fokus. Med RD7100PLM kan du raskt og effektivt lokalisere feil og brudd på kabler, ved å benytte sender og feilsøkerramme (tilbehør). Kabelsøkeren er utstyret med funksjoner som gjør den svært anvendelig til bruk av forsyningsselskaper, netteiere og EL-installatører.

Modellen har mange likheter med sin ”lillebror” RD7100DLM, men i tillegg til å kunne lokalisere sonder og kabler og markører, er denne kabelsøkeren designet til også å kunne lokalisere kabelfeil på de kabler med metallisk leder, som ligger i bakken.

RD7100PLM er et meget nøyaktig og effektivt verktøy, og den brukervennlige kabelsøkeren gjør arbeidet både enklere, raskere og mer effektivt. 


Kabelsøkeren har et oversiktlig display, store knapper og et ergonomisk design, som betyr at du kan bruke tiden på å søke etter kabler fremfor å måtte sette seg inn i kompliserte funksjoner.

Egenskaper:

•    Robust design
•    Stort, klart og oversiktlig display med store knapper, som gjør den enkel å betjene - selv sollys
•    Høy brukervennlighet med et ergonomisk design
•    Finner raskt feil på kabler hvor det er avledning til jord
•    Integrert live dybdemåling
•    Kompass, som viser retningen på kabler
•    Flere senderfrekvenser, som gjør det enkelt å finne kabler uansett miljø
•    Smarte og intuitive piler, som viser retning mot kablene

Slik finner du kabelfeil med RD7100PLM:
Med senderen (Tilbehør) påfører du et signal på kabelen som det er feil på.
Tilkoble kabelsøkeren til en feilsøkerramme (Tilbehør)
Når feilsøkerramme settes i jorden, vises en pil på displayet som igjen viser i retning mot kabelbruddet eller feil på kabelen.
Du kan nå løfte feilsøkerramme og ta noen skritt (3-5 meter) i pilens retning og prøve igjen. På denne måte kan du lokalisere feilen innenfor 10 centimeter

Selges ofte i sett sammen med en Tx-5 eller en Tx-10 sender

Markørsøking med RD7100PLM

Kabelsøkeren som i utgangspunktet har samme funksjoner som RD7100PL, men er utstyrt med en ekstra antenne, kan du enkelt lokalisere markørballer. Som en helt spesiell funksjon, kan denne modellen vise dybden på markørballene, som gjør søkingen mye enklere for brukeren.

RD7100PLM leveres klar til bruk inkl. batterier
 

Les nyhet

Schonstedt Spot Metalsøker med variabel følsomhet

Schönstedt spot er en robust og enkel stoppekran- og kumlokksøker for søk etter stoppekraner, spindler, kumlokk og alle andre jernholdige materialer som er dekket til med jord, asfalt, fliser og nedfallne blader. Et enkelt instrument å betjene, som gjør hverdagen din enklere.

Forsvinnende stoppekraner kan være vanskelig å finne som en ferromagnetisk jerndetektor kan søke opp på en rask og enklere måte. Siden stoppekransøkere bare reagerer på magnetisk jern, kaster du ikke bort tid på å grave opp gamle ølbokser og sølvfolie.
Med IP 54-kapsling og vanntett stang de første 58 cm, vil det alltid vært raskere å finne stoppekraner, kumlokk, grensemarkører, oljetanker med en kumlokksøker.

Instrumentet leveres inkl. veske og brukerveiledning.

Les nyhet

HT EV-100 EVSE Adapter

Hurtig test av ladestasjoner til el-biler.

Når du benytter HT EV-100 EVSE adapter med f.eks. Combitest 425EV, kontrollerer du enkelt og raskt elektrisk sikkerhet og funksjonalitet på EVSE ladestandere. Adapteren leveres med standard type 2 støpsel, og enkle innstillinger med dreiebrytere på adapteren hvor du simulerer og velger både PP og CP, ventilert- og ikke ventilert status. Utgang for avlesning av CP signal med visning av status for PWM (puls bredde modulert) signal.

Anvendes f.eks. med autotesten for EV utstyr i Combitest 425EV, eller til manuell test som universal adapter.

Adapteren leveres klar til bruk i veske med CP signalkabel.
 

Les nyhet

Radiodetection RD7100 DL - Mottaker

RD7100DL er en effektiv kabelsøker, hvor brukervennlighet og avansert teknologi har hatt et høyt fokus. Med RD7100DL kan du raskt og effektivt lokalisere feil og brudd på kabler, ved å benytte sender og feilsøkerramme (tilbehør). Kabelsøkeren er utstyret med funksjoner som gjør den svært anvendelig til bruk av forsyningsselskaper, netteiere og EL-installatører.

Modellen har mange likheter med sin ”storebror” RD7100PL, men benyttes utelukkende til å lokalisere sonder og kabler, hvor PL modellen også er designet til også å kunne lokalisere kabelfeil på de kabler med metallisk leder, som ligger i bakken.

RD7100DL er et meget nøyaktig og effektivt verktøy, og den brukervennlige kabelsøkeren gjør arbeidet både enklere, raskere og mer effektivt. 

Kabelsøkeren har et oversiktlig display, store knapper og et ergonomisk design, som betyr at du kan bruke tiden på å søke etter kabler fremfor å måtte sette seg inn i kompliserte funksjoner.

Egenskaper:
•    Robust design
•    Stort, klart og oversiktlig display med store knapper, som gjør den enkel å betjene - selv sollys
•    Høy brukervennlighet med et ergonomisk design
•    Integrert live dybdemåling
•    Kompass, som viser retningen på kabler
•    Flere senderfrekvenser, som gjør det enkelt å finne kabler uansett miljø
•    Smarte og intuitive piler, som viser retning mot kablene

Selges ofte i et sett med en TX-1, Tx-5 eller en Tx-10 sender

RD7100DL leveres klar til bruk inkl. batterier
 

Les nyhet

Tramex CMEX5 Fuktmåler

Tramex Concrete Moisture Encounter X5 - CMEX5 er en ikke-destruktiv digital multi-fuktighetsmåler for betong, og andre materialer. Instrumentet gir en øyeblikkelig og presis måling av fuktighetsinnhold. Resultatet du får i displayet er kalibrert så det stemmer overens med tørke og veie metoden. «Gravimetric testing»  

Hva er gravimetrisk testing?
Ovnstørkemetode er en metode som blir mye brukt til å bestemme fuktinnholdet i et materiale i forhold til tørrvekt av materialet. Prinsippet betyr at en tar en prøve av materialet, veier det på en meget nøyaktig vekt, for så å tørke den samme prøven i en ovn under 48 timer. Prøven blir deretter veiet igjen. Differansen i vekt vil da bestemme hvor fuktig prøven er. 

Instrumentet har også en skala som tilsvarer målinger gjort med karbidmetoden for betong og andre sementholdige underlag, så vel som sammenlignende avlesninger i henhold til ASTM F2659. 

Tramex CMEX5 har også innganger for valgfri Hygro-i2® prober for måling etter borehulls metoden beskrevet i Norsk Standard NS3511, og inngang for pigger og hammerelektrode for måling i Tre etter Norsk Standard NS3512. Instrumentet korrigerer for mer enn 500 kjente tresorter. 

Den nye CMEX5 inkluderer:
• Bluetooth-tilkobling til IOS og Android Tramex App
• Ikke-destruktiv måling i betong % vanninnhold. (Vektprosent)
• Innebygd RH/Temp sensor for måling i luft.
• Inngang for RH, og piggprobe / Hammerelektrode 
• 500+ treslag tilgjengelig

Teleskopisk håndtak finnes som ekstrautstyr

Les nyhet

Elma 9400 milliampere AC/DC Sann RMS Strømtang

Elma 9400 er et helt unikt instrument da den kombinerer AC og DC lekkasjestrømsmåling i mA området. I tillegg har Elma 9400 standard multimeterfunksjoner.

Elma 9400 er uunnværlig i auto, elektronikk og el-installasjon, da den kombinerer AC og DC lekkasjestrømsmåling, med høy nøyaktighet i milliampere området. Det betyr at Elma 9400 både kan benyttes til etter feil i bilen, AC lekkasjestrømsmåling i el-installasjonen og DC komponenten fra elektronikk som metter jordfeilbryteren. Elma 9400 kan også benyttes for å måle ladestrøm på f.eks. mindre DC ladekretsløp og batteriforbruk, med høy nøyaktighet, små forbruk til lyset i bilen og mye annet. Elma 9400 kan benyttes til mange forskjellige oppgaver.

Elma 9400 har et måleområde fra 0,1mA…10,00A DC og 0,1mA…20,00A AC og i tillegg standard multimeterfunksjoner som spenning og motstandsmåling. Instrumentet tilfredsstiller EN 61010 KAT IV 300V og leveres klar til bruk i veske med batterier, måleledninger og brukerveiledning.

Les nyhet

Elma Instruments informerer om temperatur screening

I forbindelse med situasjonen COVID-19 / Corona virus, er behovet for screening av temperaturer høyere enn noen gang før. Forhøyet temperatur hos personer kan indikere en febertilstand som man ønsker å identifisere/visualisere. Enten du vil ha en rask temperaturavlesning, en semi- eller helautomatisk identifikasjon, kan Elma Instruments levere disse løsninger. For semi-og helautomatiske løsninger brukes en kameraalgoritme som beregner en gjennomsnittlig "baseline" temperatur.

Les nyhet

Support og levering som normalt...

Hos Elma Instruments tar vi situasjonen med Coronavirus alvorlig. Vi ønsker naturligvis å bidra til å begrense Corona smitten mest mulig. Vi har fra i dag tatt en rekke tiltak for å begrense spredningen, men samtidig holde hjulene i gang og begrense ulempene for våre kunder. De fleste medarbeidere jobber hjemme med full tilgang til alle systemene våre. Dette betyr at vi yter full support og rådgivning i normalt omfang.

Les nyhet

Jobb hos Elma Instruments: Selger med KAM ansvar for storkunde

Elma Instruments har de siste årene vokst kraftig og for å kunne gi våre kunder den beste service og support har vi behov for flere selgere. Vi søker en ny teknisk selger med KAM rolle. Arbeidsoppgavene vil være variert med hovedvekt på teknisk salg til nøkkelkunde herunder Innkjøp og logistikkansvar knyttet til leverandører.

Les nyhet

Protimeter Reachmaster Pro

ReachMaster Pro er en ikke-destruktiv fuktsøker som gjør det mulig å gi en rask vurdering av fuktforholdene i bygninger og ulike typer materialer. Områder som tidligere har vært vanskelig å nå, rekker du lett med Protimeter sitt nye instrument.

Nå slipper du å benytte stige eller måtte jobbe på knærne da instrumentet leveres med et teleskopisk forlengerhåndtak. Typiske kartleggende fuktighetsundersøkelser kan være tidkrevende, men ReachMaster PRO kan effektivisere dette med opp mot 60%.

Et klart og lettlest display gjør at instrumentet også fungerer fint utendørs. ReachMaster Pro kan utføre søk på gulv, vegger, himling, tak og fasader på en rask og enkel måte. Instrumentet søker inntil 120mm inn i materialet og gir deg også mulighet til justering av følsomhet. På denne måten er instrumentet enkelt å finjustere til å fungere på de fleste typer materialer og overflater. Dette gjør det enkelt og raskt å kartlegge fuktforholdene også i større bygg.

Egenskaper
• Ikke-destruktiv fuktighetsmåling
• Trådløs kommunikasjon mellom sensorhode og display
• Teleskopisk håndtak justeres fra 69 cm til 114 cm)
• Målingsdybde: 12 cm - Varierer med materiale under test
• Fargeskjerm: Vippsjusterbar med rød, gul og grønne soner
• Måleområde: 60-999 ppm
• Akustisk alarm
• Auto Av
• Justerbar følsomhet 
• Utskiftbar slitasjeplate med slitasjeindikator på sliteplate (1 reserve inkludert)
• Enkel feltkalibrering
• Batterikapasitet: 80 timer ved kontinuerlig drift
• Batteri: 4x AA i displayenhet, 2x AA batterier i sensorhode
• Firmware kan oppgraderes av brukeren når nye funksjoner bli tilgjengelig
• Flerspråklig meny bl.a. Norsk, Svensk og Dansk 

Instrumentet leveres klar til bruk i veske inkl. batterier og en ekstra sliteplate.

Les nyhet

Jobb hos Elma Instruments: Salgsingeniør med elektrobakgrunn

Elma Instruments har de siste årene vokst kraftig og for å kunne gi våre kunder den beste service og support har vi behov for flere selgere. Produktkunnskap og salgserfaring er ikke nødvendig siden vi gir en grundig utdanning.

Les nyhet

OEM International overtar pumpeavdelingen fra Finisterra AS

Med ønsket om å fokusere på vår kjernevirksomhet "Test & måleutstyr", har vi pr. 28. november valgt å selge pumpeavdelingen, som vi overtok i forbindelse med kjøpet av Finisterra AS 1. juli 2019, til OEM International. 

Les nyhet

Lys er også inneklima

Når man snakker om inneklima, tenker mange på luftkvaliteten og snakker om CO2, temperatur, luftfuktighet, trekk osv.  På institusjoner går samtalen naturlig på støy og akustikk. Da vi tilbringer mange timer under påvirkning fra kunstig belysning, er lys i høyeste grad også en inneklimaparameter, som også kan ha stor innflytelse på helse og velvære.

Les nyhet

Finisterra er nå en del av Elma Instruments gruppen

Vi er stolte av at Finisterra og deres team av profesjonelle medarbeidere nå er del av Elma Instruments Gruppen. Finisterra AS har i mer enn 70 år vært en av Scandinavians ledende leverandører av måleinstrumenter til især fukt, temperatur, trykk og kjøleteknikk. 

Les nyhet

Personsikkerhet: Senko gassdetektorer, nå hos Elma Instruments

Hos Elma Instruments er vi stolte av å kunne presentere det komplette program av transportable gassdetektorer for bruk i forbindelse med personbeskyttelse, fra den koreanske produsenten Senko. Programmet består av en rekke single gassdetektorer, som kan konfigureres med èn ut av i alt 7 forskjellige måleceller, for detektering av fx ilt(O2), hydrogen (H2) eller ammoniakk (NH3), for bare å nevne noen.

Les nyhet

Ny transportabel produktserie til kabeltest

Elma instruments præsenterer helt ny, transportabel produktlinje fra Intereng i Tyskland til kabeldiagnose, forlokalisering og fejlsøgning. Elma Instruments har arbejdet sammen med Intereng i flere år, hvor Intereng hovedsageligt har leveret skræddersyede løsninger i nært samarbejde med slutkunden, typisk forsyningsselskaber, eller andre industrier, med eget forsyningsnet af en vis størrelse. 

Les nyhet