Service & kalibrering

Les om vår serviceavdeling, kalibreringsutstyr og ansatte. Vi tilbyr kalibrering av de aller fleste fysiske parametere, her kan du også lese om et utvalg og priseksempler, men ikke nøl med å kontakte oss angående kalibrering av instrumentet ditt, selv om det ikke er kjøpt fra Elma Instruments. Vi hjelper gjerne.

Service & kalibrering

Service & kalibrering

Hos Elma Instruments legger vi stor vekt på og alltid kunne yte den beste servicen. Vi arbeider hardt for å ha markedets beste servicetid, enten det dreier seg om kalibreringer eller reparasjoner.

I forbindelse med den løpende utviklingen av nye måleinstrumenter og vår utvidelse av produktsortimentet, er naturligvis vårt serviceverksted oppdatert til enhver tid. Slik har vi alltid det nødvendige utstyret, fasiliteter og teknisk kunnskap til å kunne yte dere den beste og raskeste service.

Vårt serviceverksted utfører kalibreringer med utstyr som alltid er kalibrert – slik kan kalibreringer spores til nasjonal eller internasjonal standard.

Kalibreringsinnkallelse

Vi tilbyr gratis innkallelse til deres instrumenter når det er tid for ny kalibrering

Service & kalibrering 2
Lufthastighedsmåleudstyr 1
Lufthastighedsmåleudstyr 2
Vårt verksted 1

Vårt verksted

På vårt serviceverksted har vi alltid fagutdannet personale som utfører kalibreringer og reparasjoner, dette for å sikre en høy kvalitet på jobben som blir utført. Vi tar service på alle våre egne merker, og kan kalibrere alle fabrikanter der ute.

Vi utvider hele tiden med nye kalibreringsområder og utdanner vårt personale fortløpende, slik er vi alltid oppdatert i markedet.

Hva er kalibrering?

Skal du velge en sporbar eller akkreditert kalibrering?

For å si det kort, er kalibrering en test av et instruments visningsfeil. Det vil si at instrumentet testes opp mot en referanse, som også kalles en ”standard”. Denne standarden er testet opp mot mange instrumenter som til slutt ender som en referanse til en nasjonal eller internasjonal standard. Ved en kalibrering benyttes det typisk en referanse som er 2 til 4 ganger så nøyaktig som det instrumentet som kalibreres. Dette forhold kalles for TUR (Test Uncertainty Ratio). 

Det finnes to type kalibreringer – akkreditert og sporbar. Begge type kalibreringer kan spores til nasjonal eller internasjonal standard og kan ha samme kvalitet. Den store forskjellen er at en akkreditert kalibrering krever en omfattende grad av dokumentasjon etter ISO 17025 standarden, med hensyn til hvordan instrumenter håndteres under hele prosessen. Dette er en veldig dyr prosess som krever ekstern auditering. Denne form for kalibrering benyttes derfor oftest i medisinsk sammenheng.

Hos Elma Instruments har vi valgt å tilby sporbare kalibreringer på alle de parametere vårt kalibreringslaboratorium utfører. Dette har vi valgt da sporbare kalibreringer dekker 98% av virksomhetens behov for kalibrering. Med sporbar kalibrering har vi mulighet for å tilby kalibreringer til konkurransedyktige priser.

Vi tilbyr sporbar kalibrering innenfor mange områder, blant annet:

Fuktmålere (hygrometer) (Pris kun: 1.495,-)

Sporbar kalibrering av relativ luftfuktighet(%RH) i området 5%-95%. Som standard kalibreres dette ved 20%RH, 50%RH og 80%RH, ved en temperatur på 25°C. Det er mulig å bestille ekstra punkter.

Lufthastighet (anemometer) (Pris kun: 1.495,-)

Sporbar kalibrering av anemometer i området 0m/s til 28m/s. Som standard kalibreres det 10 punkter(0,3-0,6-1-2-3-4-6-8-10-15m/s). Punkter kan endres etter ønske.