Verdt å vite om - FLIR – Forward Looking InfraRed

Verdt å vite om FLIR – Verdens største selskap innen infrarød teknologi

FLIR står for Forward Looking InfraRed

Elma Instruments AS er skandinavisk masterdistributør for FLIR Systems, markedsledende innen utvikling, produksjon og markedsføring av termiske kameraer og relaterte produkter. Selvfølgelig har Elma Instruments et stort lager, og vi leverer de mest solgte FLIR produktene fra dag til dag til våre mange fornøyde kunder i Skandinavia.

Litt historie rundt FLIR

FLIR Systems er et amerikansk firma som ble stiftet helt tilbake i 1978. Den gang som nå, var firmaet en pioner innen termiske applikasjoner og foran utviklingen. Et annet firma som også var med fra starten i forhold til termiske kameraer var det svenske firmaet Agema, som i 1965 utviklet den første kommersielle infrarøde skanneren, som brukte flytende nitrogen til avkjøling.

I 1997 utviklet Agema det første batteridrevne og ikke-avkjølte termiske kameraet Agema 570, og i 1998 ble Agema kjøpt av FLIR Systems. Siden den gang har utviklingen vært enorm, kameraene har blitt mindre, har høyere oppløsning, bedre følsomhet og mange flere funksjoner, samtidig som de har blitt mye billigere. 

FLIR i dag

FLIR fortsetter imidlertid å opprettholde denne posisjonen som verdens største produsent av termiske produkter. For FLIRs mange utviklingsingeniører er nytenking et nøkkelord, og gang på gang er FLIR først å introdusere nye funksjoner og forbedringer til de termiske kameraene for brukerne. Et godt eksempel er den patenterte funksjonen MSX, som i dag er implementert i praktisk talt alle FLIR-termiske kameraer. Når MSX-funksjonen aktiveres direkte i kameraet eller deretter i analyseprogramvaren, implementeres konturer fra det digitale bildet med det termiske bildet. Resultatet er en fantastisk bildeskarphet, og i mange tilfeller er det mulig å lese merkingen på komponenter i det termografiske bildet.

På grunn av den positive prisutviklingen ser vi nå at flere og flere store og små bedrifter i økende grad bruker et termisk kamera for feilsøking og forebyggende vedlikehold, og dermed reduserer kostbar driftsstans i produksjonen. Det termiske kameraet til smarttelefonen din har også blitt veldig populær, enten som en gave til den private brukeren som ønsker å sjekke isolasjonen i huset, eller for mindre bedrifter som vil prøve termografi for noen tusenlapper.

Elma Instruments kan tilby et FLIR termiske kameraer for mange forskjellige bruksområder / formål

Håndholdt termografering fra FLIR

Håndholdt termografi fra FLIR

Programmet spenner fra enkle pek-og-sky-kameraer til noen tusenlapper, og opp til avanserte modeller for den profesjonelle / sertifiserte termograføren. Her finner du passende kameraer for applikasjoner innen elektro, Elkontroll Næring, Elkontroll Landbruk, VVS, veterinærer og mye mer…

Se produktene her

FLIR Automasjon

FLIR har også et stort produktspekter innen termiske kameraer for fastmontering. Kameraene brukes til bl.a. automatisering, prosesskontroll, brannforebygging/overvåking og mye mer. Hele programmet finner du selvfølgelig hos Elma Instruments, og vi veileder deg gjerne, slik at du kan velge det beste termografikameraet til akkurat din oppgave.

Se produktene her

FLIR Forskning og Udvikling (R&D)

FLIR Forskning og Utvikling (R&D)

Termografi har for lengst gjort sitt inntog i vitenskapelige og utviklingslaboratorier, og kameraene for dette segmentet er typisk supersensitive og kan ta opp/analysere f.eks. termiske prosesser.

Se produktene her

FLIR Forskning og Udvikling (R&D)

FLIR Gass-kamera

Optical Gas Imaging (OGI) er gassdetektering med et spesielt utviklet termisk kamera. Kameraet "ser" kun en del av det termiske spektrum, og kan derfor brukes til å finne gass lekkasjer. De forskjellige modeller i GF-serien dekker forskjellige bølgelengder, og er dermed optimerte til forskjellige gassarter. I stedet for å gå rundt med en gass-sniffer, kan du med et OGI kamera stå i trygg avstand, og skanne området for eventuelle gasslekkasjer – bra for deg og miljøet.

Se produktene her

FLIR Forskning og Udvikling (R&D)

Termiske kikkerter fra FLIR

Termisk kikkert, Infrarød kikkert, Nattkikkert eller Night Vision, et kjært barn har mange navn, og FLIR har et stort program med termiske kikkert med forskjellige IR detektorer og prisklasser. FLIR Scout og Scion-serien hjelper deg med infrarød teknologi å se personer, gjenstander og dyr, selv om det er mørkt og du ikke kan se veldig langt med det blotte øye. For eksempel kan FLIR Scion OTM366 detektere en person (1,8m x 0,5m) i en avstand på 1280 meter i totalt mørke.

Se produktene her

Termisk overvåkning fra FLIR

Jobber du med Security, er Elma Instruments og FLIR den rette samarbeidspartner. Vi tilbyr både tradisjonelle overvåkningskameraer, termografiske overvåkningskameraer og kameraer som kombinerer de to funksjonene i et robust og profesjonelt kamera. Ønsker du EX godkjennelse, er det heller ikke noe problem.

Se produktene her

FLIR Forskning og Udvikling (R&D)

IR vinduer fra FLIR

Termografering på elektriske tavler kan være både vanskelig og forbundet med fare når tavlen åpnes og diverse deksler må fjernes for å muliggjøre termografi. Løsningen på dette problemet kan være FLIR IRW, som er en serie inspeksjonsvinduer som er transparente for infrarød stråling. IR vinduet er montert i en ramme av aluminium eller rustfritt stål med hengslet inspeksjonsklaff. Vinduene er veldig enkle å montere og fås i forskjellige størrelser. Når tavlen skal termograferes, behøver termograføren ikke lengere å åpne tavlen, dette sparer både tid og reduserer risikoen for skader.

Se produktene her

FLIR Forskning og Udvikling (R&D)

FLIR Test and Measuring

Måleinstrumenter som multimeter, strømtenger med multimeterfunksjon, fuktighetsmålere, IR-termometre og videoendoskoper er også noen av FLIRs styrker. Mange av instrumentene kan kommunisere med FLIR termiske kameraer via Bluetooth og Meterlink protokollen. FLIR har utviklet et unikt utvalg av måleinstrumenter med innebygd infrarød detektor, som er integrert i flere multimeter, strømtenger og fuktighetsmålere. FLIRs betegnelse for håndholdte instrumenter med infrarød detektor er IGM, som er en forkortelse av ”Infrared Guided Measurement”, instrumenter som guider brukeren ved hjelp av infrarød teknologi. Hvis du vil vite mer om IGM, er du velkommen til å kontakte oss på telefon eller mail.

Se produktene her

Er ditt neste termiske kamera fra FLIR?

Valg av kamera, detektorstørrelse og linse kan være vanskelig å forstå som ny bruker av termografiutstyr, men Elma Instruments hjelper deg gjerne med råd og veiledning i forhold til akkurat din termografioppgave. Våre termografiutdannede salgskonsulenter viser deg uforpliktende forskjellige kameraer og gir deg råd og veiledning slik at du kan ta den riktige avgjørelsen angående kjøp av termokamera og tilbehør.(Endret)Gjenopprett originalen.

Elma Kurs - lær hvordan du bruker FLIR-kameraet på riktig måte

Hvis du kjøper et termografikamera hos Elma Instruments, kan vi tilby et stort utdanningsprogram i termografi, og du bestemmer hvor mye eller hvor lite du vil ofre på saken. Vi tilbyr timebaserte kurs, dagbaserte kurs eller vi kan tilby deg en komplett utdanning innen termografi. Vil du vite mer om ditt nyinnkjøpte termografikamera og tilhørende programvare, kan vi også det - hos Elma Instruments kan vi tilpasse dette etter eget ønske.

Elma Instruments tilbyr også produktuavhengig NEK 405-1 termografikurs, som etter bestått eksamen gir adgang til å jobbe som sertifisert termografør innen el-termografi. Se mer om kurs på https://elma-instruments.no/viten-kurs/kurs.aspx og sjekk kurskalender og kursbeskrivelser.

Se alle våre kurs her

Elma Support

Hos Elma Instruments legger vi stor vekt på support, som er en av våre viktige fokusområder. Hvis du har et teknisk problem eller spørsmål, har vi spesialister innen termografi som sitter klare ved telefonen og gir support på lokale språk i Danmark, Sverige og Norge. Ved å kjøpe et termografikamera hos Elma Instruments eller en av våre forhandlere, er du sikker på at hjelp alltid er i nærheten, hvis du trenger det.

 

Elma Service & Kalibrering

Elma Instruments har et 250m2 stort oppdatert servicesenter i Farum, der våre serviceteknikere kan reparere og kalibrere mange av de forskjellige måleinstrumentene vi har solgt gjennom årene. Når du kjøper dine måleinstrumenter hos Elma Instruments, er investeringen sikret for fremtiden. Når det gjelder kalibrering av ditt termografikamera, tilbyr vi konkurransedyktig sporbar kalibrering fra dag til dag etter avtale.