Ny transportabel produktserie til kabeltest

Ny transportabel produktserie til kabeltest

Elma instruments presenterer en helt ny, transportabel produkserie fra Intereng i Tyskland til kabeldiagnose, pre lokalisering og feilsøking

Historien om Intereng

Elma Instruments har samarbeidet med Intereng i flere år, hvor Intereng hovedsakelig har levert skreddersydde løsninger i nært samarbeid med sluttkunden, typisk E-verk, eller andre industrier med egen forsyning av en viss størrelse. Løsningene er alt fra transportabelt- eller stasjonært utstyr til komplette høyspenningslaboratorier innebygd i varebiler eller trailere. Interengs produkter har vært det foretrukne valg for mange E-verk pga. deres filosofi om ekstremt høy kvalitet, hvor de f.eks. heller overdimensjonerer høyspenningstransformatoren enn å gå på kompromiss med output.

Ny transportabel produktserie

Intereng har gjennom et par år jobbet hardt med å fornye produktprogrammet, med ferdige transportable enheter til test og feilsøking på kabelsystemer. Det har vært viktig for Intereng å beholde alle prinsipper om høy kvalitet men samtidig anerkjenne behovet for et produktprogram med ferdig designede enheter til den rette pris. Det har resultert i et nytt, bredt program av transportable enheter til lav- mellom- og høyspenningsnett. Det betyr også en helt ny relevans, både i E-verks bransjen, men også til installatøren som jobber med verifikasjon og feilsøking på kabler. Har du en kabelsøker med A-ramme men ønsker å kunne finne interne kabelfeil, eller høy impedans feil til jord som A-rammen ikke avslører, er Intereng fra Elma Instruments løsningen. Vi tilbyr selvfølgelig fortsatt behovsspesifikke produkter og systemer bygget til oppgaven.

Produkter og funksjoner

Den nye ferdigbygde produktserien, omfatter bl.a. instrumenter til pre lokalisering med 3-faset TDR med variabel puls opptil 100km rekkevidde, og koblingsfiltre, eller DC test til 80kV. Pin point programmet omfatter bl.a. HV pulsgeneratorer opptil 32kV og elektro-akustisk mottaker og skrittspennings utstyr til lokalisering av f.eks. interne kabelfeil og høy impedansfeil til jord, som tidligere nevnt ikke kan lokaliseres med standard kabelsøker og A-ramme. Kombineres høyspennings brenneenhet med termografikamera, kan f.eks. feil på gulvvarmesystemer enkelt spores opp. Enkelt og unikt instrument som klart identifiserer kabelen før den kuttes. Kontakt Elma instruments for mange flere muligheter.

Integrerte ”alt-i-et” løsninger finnes også for komplett og transportabel kabelfeilanalyse i et instrument. F.eks. kombinerer den transportable Intereng P12i reflektometer TDR funksjon med integrert deteksjon av lysbue- for måling av avstand til feil med 12kV pulsgenerator og hele 18kV og 0,5A DC isolasjonstest og brenneenhet. Kombinert med Kamphone elektro akustisk mottaker eller Lokator S skrittspenningsmåler, er P12i et komplett og transportabelt målelaboratorium til alle typer kabelfeil.

Med Interengs nye serie av transportabelt måleutstyr tilbyr Elma Instruments nå et komplett produktprogram til alle typer målinger og feilsøking på LV, MV og HV kabelsystemer, fra ferdigbygde instrumenter til skreddersydde målelaboratorier. I samarbeid med Interengs sterke team av forskere og produktingeniører kan vi tilby et sikkert og korrekt valg av utstyr til enhver oppgave i det norske forsyningsnett- fra hus installasjon til høyspenningskabler.

Les mer på www.elma-instruments.no eller ring på 22 10 42 70.